Pro Plants Garden Plus

ПРОЕКТИРАНЕ & ИЗПЪЛНЕНИЕ

Озеленяването само по себе си, представлява сложен процес от услуги и материали.

За да помогнем на клиентите си, да се ориентират от къде да започнат и накъде да продължат, създадохме  специализиран отдел, който да им бъде в помощ и да ги насочва в правилната посока.

Благодарение на специалистите в областта на озеленяването и богатият опит, които натрупахме с годините, както и на техниката с която разполагаме, можем да предложим на нашите клиенти:

Можете да разчитате на кратки срокове и високо ниво изпълнение благодарение на разнообразието и високият клас специализирана техника, с която фирмата разполага:

      • Фреза
      • Косачка
      • Почвен реноватор
      • Продълбочител
      • Способ за затревяване и валиране
      • Гребло за сняг

Нашият опит се опира на базата на дълги години работа в сферата на ландшафтната архитектура. Можете да ни се доверите за изготвяне на цялостен проект и дизайн или да ни предоставите вече готова Ваша проектна документация, която ние да следваме при изпълнението. Ние подхождаме отговорно към всеки възложен обект.

Имаме опит в изграждането на  големи паркове и градини, озеленяване на булеварди, изграждане на цветни фигури, зацветяване на големи площи,  изграждане на частни дворни пространства, тераси, кътове за отдих, розариуми, интериорно озеленяване.

Проекта за озеленяване е необходима част от проектната документация за узаконяване на имоти, както и опорна точка за всеки дизайн на външно пространство.

На база, проект за Озеленяване в Работна или Технична фаза се изготвят и проектите за автоматична поливна система както и ел. план за градинско осветление.

ВАЖНО!!!

ПРИ СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОЗЕЛЕНИТЕЛНИ УСЛУГИ (ДОГОВОР ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЕКТ ЗА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ В КОЯТО И ДА Е ФАЗА), ПОЛУЧАВАТЕ ПАКЕТА ОТ НЕОБХОДИМИ ПРОЕКТИ С ОТСТЪПКА 50% ОТ УГОВОРЕНАТА ЦЕНА.

За да получите точна оферта за изготвяне на проект за озеленяване, свържете се с наш колега.

Ние разполагаме с квалифицирани специалисти, които имат зад гърба си богат опит в ландшафтното проектиране и в изграждането на частни и обществени зелени площи. Ние можем да изготвим за Вас пълна проектна документация в трите фази на ландшафтния дизайн.

Тази услуга е предпочитана от клиентите, които нямат нужда от цялостен проект за озеленяване, а искат частично обновяване или промяна на определена част от дворното пространство, терасата или друго.

Предимствата на тези услуги са много, но като основни, можем да посочим, че малко от нашите клиенти  успяват да се ориентират в плановото композиране на растителност.

Услугата предлага изработка на компютърна 3D визуализация на избрано от клиента пространство, което може да е в няколко варианта.

Друг метод предпочитан от клиентите е компютърна  обработка на снимка, като на една снимка могат да се изготвят няколко варианта за озеленяване.

Може да се разработи и един вариант но на  три отделни снимки (от три различни изгледа) на едно и също място.

Услугата е предпочитана от клиенти, които имат конкретни въпроси и проблеми по отношение на озеленяването.

Консултациите се извършват непременно от ландшафтен архитект и/или агроном ( в зависимост от естеството на проблема)

Най-високи резултати от консултациите се постигат ако са извършени на място, но в някои случаи могат да се извършат в наш офис на базата на снимков или видео материал.

Изкопно-насипните работи в повечето случаи са необходими, независимо дали става въпрос за цялостно изграждане или за конкретни площи от общото пространство. Тази услуга включва основно внасяне на хумусна почва или изнасянето на земни маси, но също така и изготвяне на нива за оформяне на терена, подравняване, направа на изкопи за полагане всички подземни комуникации и инсталации- автоматизирана поливна система, електрозахранване (гаражни врати, декоративно, дворно осветление и осветление към барбекю), дренажни системи, водозахранване.

Извън обемните мероприятия, които се извършват на терена, са необходими и някои по-финни работи, преди началото на всяко озеленяване.

Почвата, която не е ново-насипана се препоръчва да се почисти от дънери, камъни или строителни отпадъци, както и да се извърши прекопаване – ръчно или механизирано.

В услугите, които предлагаме включваме и извозване на всички отпадъци до регламентирани сметища.

Редица наши клиенти се сблъскват с проблем, когато дърво достигне размери, в които започва да става опасно или създава пречки за изпълнение на строеж или ремонт.

В много от тези случаи, нашите клиенти изпитват сантимент към растението, което ги е радвало толкова дълги години и не желаят да бъде отсечено.

В такава ситуация, ние предлагаме преместване на растението на указано от клиента място, което се извършва със специализирана техника и в подходящ сезон, като това Ви дава възможността да използвате рационално пространствата си, без да се лишавате от дърво, за което сте се грижили години и е станало незаменима част от екстериора.

Често, отсичането и изкореняването на дървета не може да бъде избегнато.

В повечето случаи това са дървета, които не позволяват безопасното им изваждане поради гъсто засаждане, близостта до огради, сгради и др.

В такава ситуация, можем да предложим отсичане на дървото, независимо от височината и възрастта му. По желание на клиента, след отсичането можем да предложим изкореняване на остатъчния пън и коренова система, за предотвратяване на издънки и за осигуряване на възможност за моделиране на терена

Независимо дали става въпрос за токущо отсечено дърво,к паднал клон или за заварено положение на дървесен материал или останали пънове от предходни отсичания, ние разполагаме с техника и за раздробяване на големи клони, остатъчни от ствол както и в случай, че не е възможно изкореняването – раздробяване на  пън с коренова система.

Преди монтажа на поливната система, клиента трябва да е наясно, че е необходимо да се изготви чертеж на база проект за озеленяване или при заварено положение – на база съществуваща растителност.

Работим с най-висок клас материали и гарантираме за качеството на услугата.

При закупуване на декоративна растителност от нашите търговски обекти, предлагаме доставка, аранжиране и засаждане на всички цветя, храсти, живи плетове, малки и големи дървета. Засаждането се осъществява под надзора на технически ръководител, а голямите дървета се укрепват с дървени колове.

Предлагаме на нашите клиенти възможност за избор между ръчно и машинно затревяване. Машинното затревяване се препоръчваме за максимално равномерно разпръскване на тревното семе и по-добри резултати. Изполваме висок клас тревни смеси и райграс с най-висок процент кълняемост, като услугата включва и валиране. Съветваме клиентите си, да обърнат внимание, че правилната почвоподготовка на терена и наличието на автоматична поливна система е от съществено значение за получване на максимални резултати.

Тази услуга се препоръчва на клиенти, които искат да постигнат максимално бърз ефект на завършеност на озеленяване.

Тревните чимове се доставят навити на ролки, непосредствено преди полагането им.

Отново напомняме за решаващото значение на предварителната подготовка на терена и редовните поливки.

Можем да предложим косене на високи и избуяли треви, запустели терени, както и труднодостъпни и с голям наклон площи.

Разполагаме с техника, която можем да използваме за поддръжка на тревни терени като спортни игрища, стадиони, паркове, големи градини, хипермаркети, резиденции и др.

След всяка дейност по косене, терена се почиства, като отпадъците се извозват до регламентирано сметище

Контакти ПРОЕКТИРАНЕ & ИЗПЪЛНЕНИЕ

За всички наши клиенти, които търсят разнообразна декоративна и плодна растителност, подходяща за озеленяване на дворове, тераси, балкони, ресторанти, хотели и др., могат да ни посетят в градинските ни цетрове или да разгледат продуктите в онлайн магазина.

За всички наши клиенти, които търсят растения за интериора, както и подходящи аксесоари за градината у дома – могат да ни посетят в град София – Цветна Борса ПроПлантс или да разгледат продуктите в онлайн магазина.