Балконски сандъчета и висящи саксии

Създаването на градина на балкона е един лесен начин да пренесем късче природа близо до нас. Балконските градини са красиви и ефектни. Предлагаме Ви няколко идеи за растения, подходящи за балконски сандъчета и висящи саксии, които ще накарат терасата Ви да се превърне в градски оазис, а в същото време са лесни за отглеждане.

Балконски сандъчета – 7 подходящи цветя

Мушкато

Мушкатото е едно от най-очарователните, традиционно отглеждани цветя у нас. То се поддържа лесно, цъфти обилно с розови, червени, лилави или бели цветове и е изключително ароматно.

балконско сандъче с мушкато

Петуния

Петуниите са много популярни растения за балконски сандъчета и има защо. Те са лесни за отглеждане, цъфтят обилно и се предлагат в широка гама от цветове. Ако почиствате редовно прецъфтелите цветове, ще продължат да цъфтят с месеци.

Биденс

Биденсът е растение с пет жълти венчелистчета. Фактът, че е устойчиво на суша и остава сравнително малко, го прави идеално за отглеждане в саксии и балконски сандъчета. Цъфти многократно от лятото до началото на зимата. Предпочита топло време и се нуждаят от слънчево място.

балконско сандъче, аранжирано с биденс

Вербена

Вербената е универсално растение за балконски сандъчета, което можете да аранжирате заедно с други цветя. Бялата разновидност на вербената може да се комбинира с по-ярки цветове, за да се създаде контраст. Има и нюанси на розово и лилаво за по-ненатрапчиви комбинации.

Калдъръмче

Калдъръмчето е едногодишно, нискорастящо цвете. С разнообразните си цветове, включително червено, розово, жълто, бяло и лилаво ще внесе настроение в балконската градина.

Теменужка

Това закачливо цвете се отличава с деликатен аромат, кадифен блясък, уникален външен вид и богати цветове.

балконско сандъче с теменужки

Тагетис (Турта)

Тагетисът е нежно, трайно насаждение, което може да озари всяко балконско сандъче. Има красива гама от цветове във всички нюанси на ярко оранжево, меко жълто и поразително червено. В допълнение към красотата му, растението се отглежда лесно. Тагетисът е известен сред градинарите със способността си да възпира вредителите.

Висящи саксии – 7 цветя, с които да ги аранжирате

Балконите обичайно предлагат ограничено пространство за отглеждане на растения. Проявете креативност и използвайте и вертикалните пространства! Висящите саксии са един лесен начин за това. Вижте няколко идеи за растения, с които да ги аранжирате:

Бегония

Това лесно за отглеждане едногодишно растение се справя добре при различни условия и се нуждае от малко, за да процъфтява. Осигурете му лека сянка, богата, добре дренирана почва, достатъчно вода и изобилие от тор – и ще бъдете възнаградени със зашеметяващи цветове и зеленина.

висяща саксия с бегония

Фуксия

Фуксиите са фантастични растения за висящи саксии. Те са трайни насаждения, които осигуряват екстравагантно представяне в продължение на много години, при условие че се прибират през зимата.

Лобелия

Лобелията е впечатляващо едногодишно растение, което има ефирна зеленина и облаци от нежни цветове в бяло, розово или синьо през летните месеци. Вирее на слънце или частична сянка.

Сакъзче

Сакъзчетата са класически вариант за висяща саксия. Те са устойчиви на суша и ще цъфтят отново на следващата година, ако са защитени от замръзване. Предлагат се в широка гама от цветове от огненочервени до деликатни пастелни.

Каскадна петуния

Петуниите винаги са били класически фаворит за висящите саксии. Те са най-ароматни вечер, така че можете да добавите бял сорт за привлекателна лунна градина. Цъфтят в нюанси и комбинации от лилаво, лавандула, жълто, синьо, розово, червено, бяло.

висяща саксия с петунии

Калибрахое

Този братовчед на петунията образува малко семена и не изисква почистване на прецъфтелите цветове, за да продължи да цъфти. Всичко, от което се нуждае, е влажна почва и слънце, за да поддържа Вашите висящи саксии цветни.

Алисум

Да седите близо до висяща саксия със сладък алисум е като да сте до ароматен облак. Тези цветя имат силен меден аромат, който привлича пеперуди и пчели. Цъфтят в бяло, розово и лилаво.

алисум

Разбира се, има още много растения, които да допълнят Вашата балконска градина. Разгледайте предложенията ни в нашия онлайн магазин или ни посетете на място в някой от градинските ни центрове или в цветната ни борса.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram